Coronavirus: Informatie als je bij een van de locaties uit de MrsNomad collectie hebt geboekt.

COVID-19

Laatste update: 20-10-2020

Wij hebben de betalings- en annulerings voorwaarden van al onze locaties en accommodaties opgevraagd welke je vindt onder de tab ‘prijs’.

De voorwaarden van de locatie of accommodatie zijn en blijven van toepassing op een boeking. Je betaalt aan de accommodatie of locatie. Wij adviseren je de voorwaarden goed te checken voor je definitief boekt.

Controleer je reis- en annuleringsverzekering voor je boekt zodat je weet in welke gevallen je wel of niet verzekerd bent als jij of een van je reisgenoten ziek wordt voor of na de vakantie.

En als je wil weten waar je momenteel welkom bent dan is dit de meest uptodate site daartoe gebleken –> https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen

woensdag 8 juli 2020

[doorgestuurd bericht van VVKR waar MrsNomad bij aangesloten is]

PCR-TEST MET KORTING VIA VVKR REISORGANISATIE
Voor een aantal landen waar weer naar gereisd mag worden is een PCR-test nodig en een Non Covid19 verklaring. Bij GGD’s wordt alleen getest als je gezondheidsklachten hebt en er worden geen verklaringen afgegeven. Een particulier gezondheidscentrum biedt deze mogelijkheid wel.

VvKR is druk bezig geweest om ervoor te zorgen dat klanten van VvKR-leden deze test makkelijk en voor een aantrekkelijke prijs af kunnen nemen. Vanaf heden kunnen reizigers van een bij de VvKR aangesloten reisorganisatie voor een speciaal tarief een PCR-test aanvragen inclusief verklaring.

Voor een prijs van € 89,50 (i.p.v. € 97,50) kan een test worden aangevraagd. Hierbij in zit ook het certificaat dat je nodig hebt (waar je normaal € 35,- voor betaald). Totaal een korting van € 43,-. Het aanvragen van deze test kan via deze link: https://bit.ly/2BBDQBd

[einde bericht van de VVKR]

dinsdag 7 juni 2020
Voor de laatste informatie over de situatie in het land van jouw vakantie bestemming kijk je op Nederland Wereldwijd.

Ook adviseren we je direct met je locatie contact op te nemen om te vragen naar de maatregelen die getroffen zijn mbt Covid-19. Die varieren per land, per provincie en per locatie dus het is raadzaam dit vooraf te verifieren zodat je niet voor onverwachte maatregelen komt te staan. Als je ons cc’t op request@mrsnomad.nl kijken we graag met je mee.

Tip!

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie ter plaatse door de reisapp van Buitenlandse zaken te downloaden, dan krijg je een push bericht als het reisadvies naar het land waar je heen reist verandert. En check regelmatig het liveblog van NOS.nl –> meest up to date nieuwsapp.

Dinsdag 2 juni 2020

Vandaag, dinsdag 2 juni komt dit bericht binnen dat we vanaf 15 juni weer naar de meeste Europese landen mogen afreizen.

Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie naar de meeste Europese landen. Dat besluit heeft het kabinet genomen.

De landen in het Schengengebied gaan van de code oranje (alleen noodzakelijke reizen) naar code geel. Dat betekent dat toeristische reizen en familiebezoeken weer kunnen.

De quarantaineverplichting voor die landen vervalt, dus je hoeft als teruggekeerde toerist niet twee weken thuis te blijven.

Landen die deze zomer geen Nederlandse toeristen willen ontvangen, zoals Denemarken, of waar quarantainemaatregelen gelden, zoals het Verenigd Koninkrijk, blijven voorlopig op oranje staan.

Ook voor Marokko en Turkije blijft code oranje gelden. Morgen maakt het kabinet meer details bekend, bijvoorbeeld of er extra maatregelen nodig zijn nu meer Europese toeristen naar Nederland zullen komen.

https://nos.nl/artikel/2335949-vakanties-naar-meeste-europese-landen-vanaf-15-juni-weer-mogelijk.html

update: 26 mei 2020

Om te beginnen hopen we dat het goed met jou en de jouwe gaat! Als je een vraag hebt over een toekomstige boeking die je bij een van de locaties uit de MrsNomad collectie hebt gemaakt dan kan je ons mailen op request@mrsnomad.nl. We werken vanuit huis en reageren zo snel als mogelijk op je vraag.

Paar veelgestelde vragen beantwoorden we alvast hieronder:

Hebben jullie al een idee waar we deze zomer WEL heen kunnen reizen?

Helaas niet. We wachten de berichtgeving met veel interesse af en zodra er landen zijn die uit lockdown gaan waarvan we weten dat het mogelijk is erheen te reizen dan gaan we daarmee aan de slag en delen we dat hier op onze site en op social media op facebook, instagram en pinterest.

Dekt ‘de’ annuleringsverzekering de annuleringskosten inzake covid19?

Er zijn verzekeringen die het vergoeden. Dit is een handig overzicht om te kijken of jouw verzekering er zo eentje is:

https://www.independer.nl/reisverzekering/info/annuleringsverzekering/corona-virus

Kan ik een boeking die ik heb gedaan annuleren of wijzigen?

Dat hangt af van de voorwaarden van de betreffende locatie(s). Check svp de bevestiging(en) die je van hen kreeg. Vanaf het moment van bevestigen zijn namelijk de voorwaarden van de locatie(s) van toepassing. Veel locaties hanteren in deze corona tijd als jouw annulerings verzekekering je niets vergoedt aangepaste annuleringsvoorwaarden maar ze verschillen per locatie.

We adviseren je te mailen naar de locatie en te vragen wat ze voor je kunnen doen en ons op de cc te zetten request@mrsnomad.nl zodat we weten van je vraag en op de hoogte zijn van de reactie van onze locaties en je eventueel kunnen adviseren.

DON’T CANCEL. POSTPONE

We adviseren je zo laat als voor jou mogelijk is de door jou geboekte vakantie te annuleren. We hopen dat het tegen de tijd dat jij je vakantie hebt gepland het weer mogelijk is te reizen. De locaties waar wij mee werken zijn vaak heel kleinschalige accommodaties, gerund door families. Zij hebben de wintermaanden gebruikt om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen en de nodige investeringen gedaan en zien met lede ogen de agenda steeds minder vol geraken. Vaak doen ze een beroep op je coulance om je vakantie niet te cancellen maar om deze om te boeken. Zo heb jij iets om naar uit te kijken en onze partner en wij trouwens ook.

Daarnaast is het zo dat als er een negatief reisadvies wordt gegeven (code rood) je annuleringsverzekering vaak wel de gemaakte kosten vergoed. Ook daarom is het raadzaam zo laat mogelijk je vakantie te annuleren aangezien er naar sommige landen wellicht zo’n negatief reisadvies komt. Check tot wanneer je uiterlijk kan cancellen de reserveringsbevestiging van de locatie of neem contact met ons op als je die niet kan vinden.

Vooral en bovenal wensen we jou en de jouwe een goede gezondheid komende tijd!

Thanks!

Thanks aan al die mensen in de zorg die zo goed voor ons zorgen. En dat we een reislustig volkje zijn dat blijkt vooral nu (20/3/2020); ruim 200.000 Nederlanders zitten overal en nergens ter wereld te wachten op een vlucht naar huis.
Special thanks aan (onze vliegende vrienden & vriendinnen) Michiel, Klarinda, Simone, Katja en AL hun collega’s op Schiphol die onze landgenoten zo snel als mogelijk naar huis proberen te halen.
Stay save en de rest van NL: stay home.

Hang in there, stay save!

Nathalie & Nathaly